Érd állomás munkálatok November végén
2017. november 26. írta: Dudás Norbi

Érd állomás munkálatok November végén

Az állomási vágányhálózat teljes egészében elkészült mindkét irányban, a gyalogos forgalmat már az új aluljáróba terelik. A liftek helye az aluljáróban fekete falappal van eltakarva, fentről sem látni semmit, hogy egyáltalán elkezdték-e már építeni. 

Az aluljáróban alaposan szétnézve sem láttam árulkodó jeleket arra, hogy oda is kerül-e kialakításra digitális kijelző, vagy legalább hangos utastájékoztató készülék, esetleg kamera. A Csalogány utcai oldalon már javában zajlanak a zajvédő fal építésének munkálatai. A képeken jól látszik, hogy egy rövidke szakaszon már el is készült. A peronokhoz még nem lehet onnan felmenni, csak az aluljáró Tolmács utca felőli végétől, a felszínen kialakított útvonalon.

Aki ritkán járt az állomáson  felújítás alatt, az könnyedén lekésheti a vonatot a megváltozott gyalogos forgalom miatt, mely legalább 3 perccel meghosszabbítja a Csalogány utca felől érkezőknek a megfelelő peronhoz jutást. 

A III. - IV. vágány peronját is gőzerővel csinálják, December 10. napjára el kell készülnie.  Az állomás épületének tetőszerkezetét is felújítják, az épület ablakait, ajtóit mind kiszedték, több válaszfalat kibontottak. Ideiglenes váróterem is kialakításra került időközben, mely kulturált és fűtött! Az állomás Csalogány utcai oldalán már nem olyan fényes a helyzet, a különböző munkálatok miatt felbontották az utca egyes részeit ám a mostanában lehullott sok csapadék feláztatta a földet. Néhol még járda sincs, ott a kerítés tövében kitaposott  földön kell menni. ( Fotókon ez is jól látszik! ) Szó szoros értelmében "malackodni" kell a sárban, hogy a tisztelt utas eljusson a vasúti aluljáróhoz, vagy esetleg onnan haza. 

Érd állomás képei: 

 

Csalogány utcai helyzet:

A bejegyzés trackback címe:

https://erdenutazol.blog.hu/api/trackback/id/tr8513382391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regio 2017.11.29. 00:15:42

Nem hinném,hogy bármit is elkezdtek volna a liftaknákban...(A perontető elemeit is rendre este,sötétben küzdötték a helyére.) Akadálymentességben amúgy sem erős a MÁV és a város sem,vagy netán már működnek a városközpontban lévő felvonók a Diósdi úton? Pont ezért jelezték többen is,hogy baklövés volt az aluljáró két végére is liftet tevezni Rampa helyett. Mondjuk eddig sem volt egyszerű babakocsival átcihelődni a vágányokon,de most egy darabig biztosan lehetetlen,vagy legalábbis jóval nehezebb lesz. Ugyanígy valószínű,hogy az aluljáróban is pont olyan utastájékoztató rendszer lesz,mint Alsón,vagy Érdligeten - semmilyen. Ehhez Érd túl kicsi állomás és talán vandálbiztosabb is,ha nem lesz lent ilyesmi. A végleges váróterembe majd talán jut egy monitor,ami vagy működik,vagy nem. A peronokra való feljutást pedig - értelemszerűen - majd akkor engedjék,ha a peronok hiányzó része is befejezésre került,amit eddig a felszíni átjárási lehetőség akadályozott. Vélhetően először a Csalogány utca felőli peron lesz elérhető az aluljáróból,utána pedig a személyforgalom elől ismét lezárják majd a most üzemelő peront,hogy azt is be tudják fejezni azon a darabon,ahol most szintben fel lehet rá menni.

Regio 2017.11.30. 23:25:53

Hatalmas az a két,betontömbhöz láncolt pad... Egy betonalj stílusosabb lett volna. Pl pont ezért írtam,hogy valószínűleg semmilyen utastájékoztató nem lesz az aluljáróban sem...
süti beállítások módosítása