Érd állomás munkálatok Június végén
2017. július 06. írta: Dudás Norbi

Érd állomás munkálatok Június végén

Érd állomáson a szoros határidő miatt belehúztak a munkálatokba, van olyan rész ahol már zúzott kővel is feltöltötték az új vágányt.

Az aluljáróval illetve a liftek helyével is egész jól haladnak. A felső vezetéket is már több helyen átépítették az új oszlopokra. ( Itt érdemes megjegyezni, hogy teljesen új felső vezetéket majd 2019-2020-as évben kap a vonal, illetve az új biztosító berendezés és elemei akkor kerülnek be illetve fel szerelésre.)
Az új peront is építgetik gőzerővel, információim szerint július végére el kell készülni az elbontott vágányok vissza építésével, és legalább egy új vágány forgalom alá helyezésével. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erdenutazol.blog.hu/api/trackback/id/tr312634761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regio 2017.07.08. 22:04:46

A 2019-2020 nagyon távolinak tűnik. Az új vágányok fölé mindenképp új drót kell,mivel a régit általában 1-2 méteres darabokban szokták bontani,ami már csak a méh-be jó. Így volt anno a Kelenföld - Háros közötti szakaszon is,ott is zsír új drótot húztak vissza mindkét vágány fölé,csak a pálya maradt változatlanul.

Nagy élmény lesz az őszi-téli forgalom,ha csak 1 vágány lesz a nagyállomáson. Lassan érdemes körülnézni a Volánbusz háza táján is,sokkal rosszabb nem lehet,mint az erősen ritkított "vágányzári" menetrend.

Apropó: Utólag is külön köszönet az illetékeseknek a június eleji külön módosításokért,mikoris egyes vonatok elfelejtettek megállni Hároson és Diósdon,ráadásul ezt sem Kelenföldön,sem a vonaton nem mondták be,sőt,a szerelvényen még félrevezető is volt a tájékoztatás,mivel pont a megszokott megállásokat mondta be mindenhol...

Regio 2017.07.29. 22:18:57

Július végére elérkezett az idő,megnyílt az új peron.
Ismét egy album,pár képpel: indafoto.hu/k_istvan0626/erd_allomas_2017_07_29
Sajnos ma délután is ismét gondok voltak a menetrenddel,a VonatDroid szerint egész nap görgették a szerelvények a késéseiket... Használható az első és a második vágány is,ennek ellenére még mindig volt,aki a szükségperonon várta a vonatot. Én a Csalogány utcai oldaalról mentem az állomás területére,de az utasok közlekedésére fenttartott területek látómezejében nem láttam arra utaló hirdetményt,hogy már az új peron van forgalomban. Még a hangosítással is voltak gondok,de már legalább tető alatt lehet várni a vonatot. Kíváncsian várom a folytatást,hogy sikerül-e majd átjárást biztosítani az üzemelő peronhoz a Csalogány utca felől.
süti beállítások módosítása