Százhalombattai autóbusz járat útvonal változás Április 1.-től
2019. február 28. írta: Dudás Norbi

Százhalombattai autóbusz járat útvonal változás Április 1.-től

2019. április 1-től jelentősen módosul Érden az autóbusz menetrend. Közvetlen kapcsolat a Bem tér és az Ercsi út (és Százhalombatta) között, valamint az Iparos út térsége és a Városközpont között.

708-715 Budapest – Érd – Százhalombatta autóbusz-vonal menetrendjének módosítása:

Ennek lényege, hogy a Budapest – Százhalombatta viszonylatú autóbusz-járatok Budapest és Érd között a 7-es számú főút helyett az M7-es autópályán át, a 735 Budapest – M7 – Riminyáki út – Érd vonalon közlekednek majd. A változással a Budapest – Érd – Százhalombatta viszonylatban lényegesen kedvezőbb menetidőt biztosító vasúti közlekedés úgy kerül előtérbe, hogy mellette a közvetlen budapesti autóbusz-járatok sem szűnnek meg, csupán az M7-es autópályán át közlekednek. Ezzel a módosítással Kelenföld, illetve Őrmező, mint az M4-es metró végállomásai a jelenlegihez képest gyakorlatilag változatlan, sőt az autópálya bevezető szakaszán, a leállósávban kialakított buszsávnak köszönhetően a reggeli csúcsidőszakban várhatóan néhány perccel kedvezőbb menetidőkkel érhetők majd el. A módosítás további pozitív hozadéka, hogy Százhalombattáról Érd Parkváros átszállás nélkül elérhetővé válik. A százhalombattai járatok útvonal módosítása miatt a Budapest – Diósd – Érd vonalszakaszon kieső kapacitás további biztosítása érdekében változatlan időpontokban új járatok közlekednek a 720 Budapest – Diósd – Érd vonalon, Érd, autóbusz-állomáson, illetve Érd, Kálvin tér megállóhelyeken biztosítva az átszállási lehetőséget a százhalombattai járatokról, illetve járatokra.

Közvetlen eljutási lehetőség megvalósítása Érd, autóbusz-állomás és az Iparos utca térsége között, valamint a Budapest és Iparos út között közlekedő járatok útvonalának módosítása:

Az autóbusz-állomás és a Bem tér között közlekedő 736-os és a Bem tér végállomású 732-es jelzésű körjáratok összevonásával közvetlen eljutási lehetőség valósul meg Érd központja és Parkváros autópályától északra eső része között. A tervezetben a járatok összevonásával mind a 732-es jelzésű Iparos úti vonal, mind pedig a 736-os jelzésű Ürmös utcai vonal esetében változatlan járatgyakorisággal közlekednek majd az autóbuszok, a Bem téren továbbra is biztosítva a jelenleg is meglévő átszállási kapcsolatokat. Ennek megfelelően az autóbusz-állomás és az Iparos út között új 733-as jelzésű járatok közlekednek. A változással egyidejűleg a Budapest és Iparos utca viszonylatú járatok útvonala is módosul, az autóbuszok a Bem téri helyett az M0-ás autóút csomópontjában lévő fel- és lehajtón keresztül közlekednek.

 

Forrás: Bács István

A bejegyzés trackback címe:

https://erdenutazol.blog.hu/api/trackback/id/tr7914659753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása