Érd állomás munkálatok Április közepén
2017. április 16. írta: Dudás Norbi

Érd állomás munkálatok Április közepén

Érd állomáson, a felvételi épület melletti három vágányt kizárták a forgalomból, és gőzerővel megkezdték az aluljáró kialakítását. A vonatforgalom Százhalombatta és Érd elágazás között jelenleg egy vágányon zajlik, ezért időközönként előfordulhatnak késések. Kialakítottak Érd állomáson egy ideiglenes peront, mely a látottak alapján kellően megzavarja az utasokat. Amikor a fényképeket készítettem volt szerencsém hallani az utas tájékoztatást is, melyben az akkor szolgálatot teljesítő forgalmista külön bemondta, hogy melyik peronon történik az utascsere. 


Az alábbi képen jól látszik, hogy a vágány, amelyre érkezik a vonat, mindkét oldalon rendelkezik peronnal. A lezárásról szóló tájékoztatót  nem rakták elég figyelemfelkeltő helyre, ezért sokan a régi peronon várják a vonatot és csak akkor szembesülnek azzal, hogy rossz oldalon állnak, amikor a szerelvény nem nyit ajtókat a régi peron oldalán. Sajnos a legtöbb esetben addigra már késő orvosolni a hibát, mert a vonatot menesztik az állomásról. A forgalmista az új peronon nézi végig a vonat biztonságos kihaladását, így nem láthatja, ha valaki az egyébként lezárt peronon siet előre a vonathoz.

Tegnap, amikor azon a vonalon utaztam, meglepetésemre (és a forgalmista és a jegyvizsgáló meglepetésére is, hiszen ilyet elvileg a nagy könyv szerint nem tehet) a vonatvezető mindkét oldalon kinyitotta az ajtókat.

img_0208_1.JPG

Az aluljáró kialakításának jelenlegi helyzete:

További képek: 

A bejegyzés trackback címe:

https://erdenutazol.blog.hu/api/trackback/id/tr4412429557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása