Érd állomások, avagy huligán játszóterek
2017. március 15. írta: Dudás Norbi

Érd állomások, avagy huligán játszóterek

Érd felső és Érd alsó vasútállomás jelenlegi állapota

Újabb fotó sorozat, elszomorító hogy idáig jutottunk.

Hoztam most néhány képet Érd alsó és Érd felső jelenlegi állapotáról, amiket közel 10 éve újítottak fel. Érd felsőn a vonal felújításához kötődően egy apró "módosítás" lesz majd a közeljövőben  melynek folyamán megemelik a peron szintek magasságát.

Érd felső: Nagyon hamar szétverték az eredetileg neoncsöves megvilágítással rendelkező hirdetménytáblákat, a vasút társaság nem is próbálkozott helyreállításukkal.
Aztán az idő múlásával a liftet is olyan szinten megrongálták , hogy nem biztonságos az üzemeltetése, ezért KIKAPCSOLT állapotban vár egy jobb sorsa. 

Majd későbbiek folyamán elfogyott a rongálni való, ezért az állomás világítás és utastájékoztatás kezelő berendezéseinek otthont adó szekrényt szemelték ki. 



Érd alsó: Ezen az állomáson egy picit jobb a helyzet. A zajvédő üvegfalak hamar kaptak graffiti néven közismert dekorációt, majd valaki a későbbiek folyamán valamivel célba dobásra használta. Szerintem ő maga is meglepődött a végeredményen, valamiért az az érzésem, hogy ő arra számított, hogy berobban az üveg, vagy apró szilánkokra törik, de nem nyert, mert többrétegű biztonsági üveg, mely fel van készülve ilyen, s hasonló  rosszaságokra. 
A felsői vasútállomással ellentétben itt a hirdető táblák teljesen épek, és a MÁV igénybe is szokta venni a hirdetmények közzétételére.  

Érd alsó vasútállomás régi felvételi épületéről is pár fotó. Az épület sorsáról nem tudni semmit , tulajdonosa a MÁV.


A bejegyzés trackback címe:

https://erdenutazol.blog.hu/api/trackback/id/tr9712338395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Finarfin 2017.03.16. 15:48:07

Az Érd alsó-Érd felső környéki, a vasút által fenntartott terület állapotának leromlását jórészt nem a huligánok okozzák, hanem tervezési, kivitelezési és karbantartási hiányosságok. Példák:
- Száraz időben is víz szivárog az Érd alsó alatti gyalogos aluljáró falából, ami eső esetén fentről erősen csepeg is, erős eső esetén oldalról spriccel (kivitelezés).
- Érd alsón a BP felé menő vágány felől a jegypénztár elérése nem akadálymentes, babakocsival a Stop Shop liftjéig el kell menni vagy a Budai út felé az egész Stop Shopot meg kell kerülni a jegyvásárláshoz (tervezés).
- A Diósdi út és Érd alsó-i vasút kereszteződésénél az aluljáró liftjei karbantartás hiányában évek nem működnek. Én kétszer jelentettem be a MÁV-nak, de nem javították meg. Kerékpárral vagy babakocsival közlekedőknek az Érd alsói peron rámpája felé kell kerülni (karbantartás). Javasoltam egy ilyen sin felszerelését, hogy legalább bringásoknak jobb legyen, de nem történt semmi kerekparosklub.hu/lepcsok-akadalymentesitese-kerekparosok-szamara (tervezés).
- Nyár közepére évek óta méteres gaz nő Érd alsó Székesfehérvár felé menő peronjától a Diósdi út felé menő járdát leszűkítve, amit csak évente egyszer a nyár végén vágnak le, gyomirtó használatának nyomát nem vettem észre (karbantartás).
- Az egész peronon jellemző a térkő közül kinövő gaz, ami a térkő alól kispórolt geotextília hiányára utal (kivitelezés).
- Az Érd felső vasút alatt átmenő járda feletti beton peremen csak gyűlik a sok szemét, nem söpri le senki (karbantartás).
- Érd alsó peron felől a Magdolna utca felé a lépcsők egy lefolyástalan sármezőbe mennek, a Mária útról a Borgödör felé pedig egy fél méter széles járdácska vezet, aminek a Borgödör felőli végét gyakran szabálytalanul( ?) parkoló autók zárják el, ezért sáros terülten kell átgázolni (kivitelezés).
süti beállítások módosítása