40a vasútvonal felújítás Érd
2017. március 07. írta: Dudás Norbi

40a vasútvonal felújítás Érd

2017. Februárban megkezdődtek a 40a vasútvonal korszerűsítésének, felújításának (ki hogy nevezné) első, szemmel is látható munkálatai Érden. 

Több részre osztották a felújítandó vasút hálózatot, így a lakosság egészen 2018. Márciusig utazhat a vonalon. 
Idén a Főnök utcától, Érd állomáson keresztül a város utáni részig befejeződik a munka, majd jövő évben Kelenföldtől Érd felsőig megújul a teljes vonal. Ekkor nemzetközi vágányzár mellett fognak dolgozni, és pótlóbuszok járnak majd, amiről jelenleg nem áll rendelkezésre semmilyen információ. 2019-re is marad egy rövid szakasz, a projekt végső határideje pedig 2020 első félév vége.

Fejlesztési minisztérium weboldalán közzétett információk a felújítással kapcsolatban.


Azért be kell ismernünk sokkal jobb lesz így mint pár éve 30a - vonalon , ott 2 évig teljes kizárás mellet építették meg a vonalat. 

Első lépésben a felső vezeték tartó oszlopokat állítják a helyükre, illetve ahol lehet ott át is szerelik az új oszlopra a vezetékeket. 

A napokban vállamra vettem a várost, és Érd állomás területén zajló munkálatokat fényképezőgéppel dokumentáltam, melyeket hamarosan megtekinthettek a blogon. A kivitelező tájékoztatása szerint Érd állomáson az aluljáró illetve a vágány hálózat felújítása 2 részletben történik majd, az idei évben nem lesz teljes vonatforgalom kizárással járó munkafolyamat, majd csak 2018. Március végétől egészen 2019. Augusztusig várható.

Érd állomás jelenlegi látképe: 

 

 

 

Messziről kitűnnek a sorból a friss festéktől csillogó új oszlopok. A képen jól látszik amit fentebb már említettem,a felső vezetéket tartó rendszer bizonyos elemeit már fel is szerelték rá a szakemberek.

Tervek:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erdenutazol.blog.hu/api/trackback/id/tr8812319363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apukam_vilaga 2017.08.02. 10:04:16

Köszi a beszámolót !
Egy aktualizálás azért jól jönne... látszik, hogy haladnak, de ütem szerint ? megfelelő minőségben ?
Mit jelent az Érd-Kelenföld "teljes" felújítás ? Mikor a martonvásári vonalat újították, akkor a közös részt Budatétény-Kelenföld felújították. Szóval mely részen lesz vágányzár ?
Szerencsére olyan sem volt, hogy teljes zár több hónapon keresztül.
süti beállítások módosítása