Érd állomás munkálatainak helyzete a munka ünnepén.
2017. május 02. írta: Dudás Norbi

Érd állomás munkálatainak helyzete a munka ünnepén.

Érd állomáson most már szinte teljesen felszedték a vasúti forgalomból kizárt vágányok sínpárjait és azok beton aljait illetve fa talpait. Annak idején a Földgáz vezetéket MÁV területen az V. vágánytól alig pár lépésnyire vezették el, melyet most ki kell váltani új helyen, mert pont vágány kerül rá a régi helyén.  Forgalom alá helyezték az V. vágányt is a menetrendszerűbb közlekedés reményében, de ezt csak tehervonatok használhatják, az is több a semminél mert azt félre tudják tenni arra a vágányra,  míg a személyvonat leközlekedik a IV. vágányon.


Az aluljáró helyével is haladnak, bár információim szerint az esős idő miatt több napos csúszásban vannak a folyamatokkal. A képeken jól látható, hogy a régi peronokat teljesen felszedték már, illetve folyamatosan szedik fel a "használt" zúzott követ, melyet információim szerint Nagytétény-Diósd állomás közelében hamarosan felállításra kerülő mosóval megtisztítanak és idővel vissza építésre kerül a pályába.
Sajnálattal tapasztaltam, hogy az áthaladó tehervonatok, IC-k nem kerülnek bemondásra, bár hozzá kell tegyem egyik másik gyalogos illetve kerékpáros sem  elég körültekintő, de ettől függetlenül  ezt baleset veszélyesnek tartom!

 

Viszlát megtévesztő peron:

 

Az aluljáró helyének jelenlegi kinézete:

További képek:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erdenutazol.blog.hu/api/trackback/id/tr6112473347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regio 2017.07.08. 21:39:14

Nem jelenteném ki,hogy az 5. vágányt csak tehervonatok használhatják,láttam már ott majd egy órás késéssel ácsorgó bajai "expresszt",de rendszeresen fogad személyvonatokat is. Pont a tehervonatokat nem engedném oda,hiszen a vágány az állapota miatt továbbra is csak 20 km/h-val járható,simán borul az egész vonal,mire félreáll egy tehervonat,vagy bármi más...
süti beállítások módosítása