Nyári menetrend - a késések melegágya
2018. június 17. írta: Dudás Norbi

Nyári menetrend - a késések melegágya

A nyári menetrend bevezetése óta jelentős késésekkel közlekednek a Székesfehérvári - Balatoni vonatok, mely a Pusztaszabolcsi vasútvonal vonataira is rá nyomja a bélyeget, mert ha Dunaújvárostól -Tárnokig sikerült 1-3 perces késéssel közlekednie, akkor Tárnok állomáson a Székesfehérvár - Kelenföld vonalon bevezetett korlátozás miatt, könnyen össze szed akár 10-15 perces késést is.
A vasúttársaság közleménye szerint a korlátozások bevezetése után 1 héttel, azaz Június 20.-án részletesen is megvizsgálja azokat, szükség esetén pedig módosítja a rendelkezéseket.

A nyári menetrend első és második napján: 


2018. június 13. 
Közlekedésbiztonsági korlátozások a székesfehérvári  vonalon.:


-A biztosítóberendezés szoftverhibája miatt korlátozásokat vezetett be mától a MÁV a Kelenföld–Székesfehérvár vonalszakaszon. A vasúti- és közúti forgalom biztonsága érdekében életbe léptetett korlátozások következtében a két vasútvonalon megnövekedhet a vonatok menetideje, egyes sorompóknál pedig torlódások alakulhatnak ki a közutakon, amiért az utasai és az autósok megértését, türelmét kéri a vasúttársaság.

- Az intézkedések azért váltak szükségessé, mert az érintett vonalak esetében a sorompókat vezérlő biztosítóberendezés szoftverének diagnosztikai vizsgálata során rendellenes működésre utaló hibalehetőséget találták a szakemberek. 

Kelenföld és Székesfehérvár között az alábbi hat sorompónál a fénysorompók fehér villogását kikapcsolták, és jelzőőrök irányítják a közúti forgalmat a vonatok közlekedése idején: 

  • Budapest, XXII. kerület, Kolozsvári út,
  • Martonvásár, Határ út,
  • Pettend és Baracska közötti útátjáró,
  • Pettend, Petőfi Sándor út,
  • Székesfehérvár–Börgönd, Fő út folytatásán található útátjáró,
  • Székesfehérvár külterületén, az ipari park felé vezető út átjárója.

A MÁV arra kéri a közúton közlekedőket, hogy a KRESZ előírásainak megfelelően fokozott óvatossággal közelítsék meg a felsorolt vasúti útátjárókat.

- A korlátozás miatt az eddigi térközös közlekedés helyett állomásközi közlekedést vezettek be, ami annyit jelent, hogy két állomás között legfeljebb egy vonat tartózkodhat. 

Állomásközi közlekedés: Tárnokról elindul a Z30 Érd alsó irányába, de az S40 csak akkor indulhat ugyanabba az irányba ha a zónázó megérkezett Érd alsóra.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erdenutazol.blog.hu/api/trackback/id/tr1014053508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása